Oman talouden järkeistäminen 2022

(Tämä artikkeli sisältää useamman mainoslinkin erilaisiin sijoittamisen, säästämisen ja vertailun sivustoille)

Siinä missä mediassa velloo suurimmalla mediatilalla sähkömarkkinoiden tilanne ja nousevat korot, tarkoittaa se, että myös sijoittajien markkinat ovat melkoisessa käymistilassa, mikä sinällään tarjoaa taas omat mahdollisuutensa. Tässä vaiheessa on kuitenkin kenties hyvä aloittaa siitä itsestään selvimmästä, eli omasta sähkölaskusta, olethan jo katsonut ja vertaillut omaa laskuasi ja hintaasi markkinoilta saatavaan tarjoukseen?

Oman talouden järkeistäminen 2022

Kun kyse on omasta taloudesta, sähkö todellakin on yksi niistä isoista kulueristä, mutta toinen iso, joskaan ei välttämättä vain yksi, on taloutta rasittavat mahdolliset osamaksukaupat ja lainat – näiden järjestäminen on nykyaikana helppoa ja nopeata ihan netin kautta, ja olisi hieman hoopoa olla tarkastelematta niitä omia kuukausittaisia laskuja. Voi hyvinkin olla, että maksamalla kaikki pienet laskut pois yhdellä uudella lainalla, yhdistelylainalla, voit hyvinkin saavuttaa jopa kymmenien eurojen säästön kuukaudessa, ja jos se onnistuu pienellä vaivalla, niin mikä ettei?

Oman talouden kasvattaminen

Oman talouden hallintaan liittyy myös ajatukset ja suunnitelmat paremmasta ”vapaan” rahan sijoittamisesta. Jos esimerkiksi saat ylläolevilla toimilla vapautettua yli 50 euroa kuukaudessa, niin mikset sitten sijoittaisi niitä vaikkapa Nordnetin uusiin rahastoihin? Rahastosijoittaminen on laiskan sijoittajan ratkaisu, sillä silloin saat rahoillesi ammattilaisen rahaosaajan, joka huolehtii rahaston sijoituksista valitsemasi riskiluokan mukaisesti. Rahastosijoittaminen esimerkiksi kuukausisijoitusten kautta on vähän kuin kuukausisäästämistä, jossa säästämisen lisäksi itseasiassa sijoitat säästösi ja saat samalla sekä aikaan että kohteisiin hajautetun sijoitussalkun.

Oman arjen muokkaaminen

Oman arjen muokkaamisessakin voi käyttää rahaan ja kuluihin perustuvaa ajattelua. Oletko esimerkiksi ajatellut ruokaboksia, ja sen palveluita – tai oletko koskaan aiemmin edes kiinnostunut, mistä siinä on kyse.

Ruokaboksi toimittaa arki-iltojen helpot reseptit ja laadukkaat raaka-aineet suoraan kotiovellesi. Ruokaboksin avulla syöt vaivatta monipuolista ja terveellistä ruokaa. Samalla käytät kauppareissuihin ja suunnitteluun tarvittavan ajan johonkin mieluisampaan. Ruokabokseja on kolme erilaista: sekasyöjien Ruokaboksi Original, lasten suosikki Muksuboksi ja vegeilevien Vegeboksi. Kokoja on kaksi: pieni (1-2 syöjää) ja iso (3-6 syöjää). Toimitukset tehdään maanantaisin.

Jos yleensäkin miettii nykyaikaa, niin vaikka kryptovaluutat ovat tämän sivuston pääasia, niin niiden ohessa oman talouden hallinta ja järkeistäminen ovat myös tärkeitä. Itse kryptovaluutat ja niiden markkinat tuovat aivan tarpeeksi haasteita jokaiseen päivään, että on hyvä hoitaa kaikki muu kunton siinä ympärillä, jotta sitten on tarmoa keskittyä siihen omaan aktiiviseen sijoittamiseen. Muista vain siinä ohessa myös huolehtia oman tietokoneen sekä älypuhelimesi tietoturvasta, vaikkapa VPN-ohjelmistolla. Nyt nimittäin olisi syystarjous NordVPN:ltä kolme ilmaista kuukautta.


Muuta luettavaa muualta:

Myydyimmät älypuhelimet ja älykellot vuonna 2022

Esimerkiksi DNA:n tammikuun myydyimpien laitteiden listat täyttyivät suomalaisten suosikkimalleista. 5G-laitteet jatkavat puhelinlistan hallintaa. DNA Älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden hankinta on kiinnostanut hyvinvoinnista kiinnostuneita kuluttajia tammikuussa. Olisiko dna älykello sinulle sopiva?

Taloudellisia päätöksiä

Me ihmiset olemme aika erikoisia mennessämme kauppaan, meillä nimittäin voi olla kauppalista, mutta ulos tullessamme olemme ostaneet paljon muutakin – esimerkiksi kaikenlaiset alennusmyynnit ovat meille magneetteja. Myös uudet trendit ja kaveripiiri saavat meidät juoksemaan erilaisten tuotteiden ja tavaroiden perässä, joita emme välttämättä edes tarvitse. Samalla kun mietimme tulevaisuutta ja turvallisuuttamme taloudellisissa asioissa, meidän kenties tulee oikeasti miettiä niitä vaihtoehtoja, mitä meillä on omien tietojemme turvaamiseksi.