Signicat ostaa Electronic Identificationin ja vahvistaa näin johtoasemaansa sääntelyteknologian markkinoilla

ritysosto parantaa Signicatin henkilöllisyyden todentamisen ja sähköisten allekirjoitusten tarjontaa sekä laajentaa toimintaa Euroopassa ja espanjankielisillä markkinoilla.

Trondheim, Norja / Madrid, Espanja – 05.07.2021: Signicat, Euroopan johtava sähköisten luottamuspalvelujen toimittaja, on ostanut espanjalaisen Electronic Identificationin (eID), joka on henkilöllisyyden todentamisen asiantuntija ja edelläkävijä asynkronisessa videotunnistuksessa. Yritysostolla Signicat vahvistaa läsnäoloaan Euroopassa ja ottaa askeleen kohti globaalia johtoasemaa luottamuspalveluissa. Tämä on Signicatin toinen yritysosto tänä vuonna – kesäkuussa yhtiö osti Encap Securityn.”Pitkä yhteistyömme on vakuuttanut meidät siitä, että Signicat ja eID sopivat yhteen. eID:n ainutlaatuiset palvelut täydentävät tarjoomaamme. Yhtiö vahvistaa jalansijaamme Euroopan markkinoilla ja tuo meille osaamista, joka auttaa kiihdyttämään kasvuamme. Yhdessä pystymme ratkaisemaan asiakkaidemme vaikeimpia tunnistautumishaasteita”, sanoo Signicatin toimitusjohtaja Asger Hattel.

eID on tuonut markkinoille aivan uudenlaisen ratkaisun asynkroniseen videotunnistamiseen, joka pohjautuu videostriimaukseen ja kattaa koko tunnistamisprosessin. Tämä yhdistettynä EU-vaatimukset täyttävään varmennettuun sähköiseen allekirjoitukseen luo vahvan, täysin digitaalisen tunnistautumisen. eID ryhtyi markkinoimaan tuotteitaan vuonna 2016 ja on tällä hetkellä Espanjan markkinajohtaja, jolla on yli 250 asiakasta 30 maassa.

Yhtiöt ovat olleet kumppaneita neljän vuoden ajan, ja eID:n ratkaisut ovat olleet saatavissa Signicatin alustalla. Organisaatioiden yhdistymien luo yhtiön, joka pystyy tarjoamaan erittäin vahvoja ratkaisuja henkilöllisyyden tunnistamiseen ja sähköisiin allekirjoituksiin. Yhteinen tarjooma takaa tiukimman tietoturvan ja vaatimustenmukaisuuden luottamuspalveluissa Euroopan markkinoilla eID:n kehittämän Strong Digital Identity -konseptin pohjalta. Ratkaisut mahdollistavat koko EU:n alueella yhden asiakkaaksi tulemisen prosessin, joka täyttää tiukimmat lain vaatimukset. Reguloidulla aloilla, kuten finanssialalla ja julkishallinnossa, tämä avaa aivan uudenlaisia mahdollisuuksia.

”Yhdistämällä voimamme Signicatin kanssa voimme jatkaa kahdeksan vuoden työtämme ja kasvaa entistä nopeammin ”, sanoo Electronic IDentificationin toimitusjohtaja Ivan Nabalon.

eID:stä jatkaa aluksi itsenäisenä organisaationa ja omalla brändillään. Tavoitteena on yhtiöiden integraatio kahden vuoden kuluessa. Yritysosto vaatii vielä Espanjan kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Kauppahintaa ei julkisteta.

Signicat on 2007 perustettu, maailman ensimmäinen ja suurin sähköisten tunnistuspalveluiden tarjoaja. Olemme EU eIDAS-regulaation mukainen Qualified Trust Service Provider (QTSP). Signicat on markkinajohtaja alallaan ja käsittelee vuositasolla satoja miljoonia tapahtumia. Tunnistuspalveluiden lisäksi tarjoamme mm. sähköistä allekirjoituspalvelua.