Metso Outotec myy jätteenkierrätysliiketoimintansa

Metso Outotec on allekirjoittanut sopimuksen jätteenkierrätysliiketoimintansa myymisestä perheomisteiselle sijoitusyhtiö Ahlström Capital Oy:lle. Metso Outotec ilmoitti lokakuussa 2020 aikovansa myydä kierrätysliiketoimintansa, joka koostuu jätteen- ja metallinkierrätysliiketoimintalinjoista, ja keskittyvänsä strategiansa mukaisesti kivenmurskaus- ja kaivosliiketoimintoihin. Kaupan täytäntöönpanon arvioidaan tapahtuvan vuoden 2021 viimeisen neljänneksen aikana.

Osapuolet eivät julkista tämän liiketoimintakaupan hintaa. Kaupalla on vähäinen positiivinen vaikutus Metso Outotecin taloudelliseen tulokseen. Jätteenkierrätysliiketoiminta on raportoitu osana lopetettuja toimintoja Metso Outotecin talousraportoinnissa. Metso Outotecin metallinkierrätysliiketoiminnan myyntiprosessi jatkuu.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että löysimme uuden omistajan, jonka ajatukset strategiasta ja liiketoiminnan tavoitteista ovat niin hyvin linjassa kanssamme”, sanoo Uffe Hansen, kierrätysliiketoiminnan johtaja Metso Outotecilla. ”Itsenäisenä yksinomaan kierrätysratkaisuihin keskittyvänä yrityksenä voimme olla joustavampia ja asiakaskeskeisempiä, mikä auttaa meitä hyödyntämään tulevaisuuden kasvumahdollisuuksia.”

”Jätteenkierrätysliiketoiminta M&J:llä on vahvat näytöt kannattavuudesta ja kasvusta houkuttelevalla teollisuudenalalla”, sanoo Lasse Heinonen, Ahlström Capitalin toimitusjohtaja. “Liiketoiminnan edellytyksiä toimia kestävän kehityksen ajurina tukevat arvostettu tuotemerkki, laadukkaat toiminnotsekä osaava henkilöstö. Uskon että Ahlström Capital omistajana voi tukea kasvuhankkeita ja auttaa itsenäistä liiketoimintaa kehittymään täyteen potentiaaliinsa.”

Jätteenkierrätysliiketoiminta toimii jatkossa M&J-brändin alla, ja sen pääkonttori sijaitsee Horsensissa, Tanskassa. Kaikki myytävän liiketoiminnan nykyiset työntekijät, noin 120 henkilöä, siirtyvät kaupan mukana uuteen yhtiöön. Myytävän liiketoiminnan liikevaihto vuonna 2020 oli noin 50 miljoonaa euroa.

Ahlström Capital keskittyy sijoituksissaan teollisuus- ja kiinteistöomaisuuteen sekä metsiin, ja yhdistää teollisuusyrityksen, sijoitusyhtiön ja perheyrityksen parhaat ominaisuudet. Ahlström Capital sijoittaa varoja, jotka Ahlströmin suku on hankkinut 170 vuoden aikana. Yhtenä Suomen suurimpana sijoitusyhtiönä Ahlström Capitalilla on merkittävät talou­delliset resurssit. Ahlström Capitalin tavoitteena on olla mukana luomassa parempaa maailmaa tuleville sukupolville kestävän arvonluonnin avulla. Lisätietoja Ahlström Capitalista on saatavilla osoitteesta https://www.ahlstromcapital.com/fi.

Metso Outotec on kestävää kehitystä edistävien teknologioiden sekä kokonaisvaltaisten ratkaisujen ja palvelujen edelläkävijä kiviainesten käsittelyssä, mineraalien jalostuksessa ja metallinjalostuksessa kaikkialla maailmassa. Parannamme asiakkaidemme energian- ja vedenkäytön tehokkuutta, lisäämme toiminnan tuottavuutta ja vähennämme ympäristöriskejä tuote- ja prosessiosaamisemme avulla. Yhdessä luomme positiivista muutosta.

Metso Outotec on sitoutunut rajoittamaan ilmaston lämpenemisen 1,5 asteeseen Science Based Targets -organisaation varmentamien ilmastotavoitteiden avulla. Vuonna 2021 sijoituimme maailman vastuullisimpien yhtiöiden Global 100 -listalla kahdeksanneksi.

Metso Outotecin pääkonttori on Helsingissä. Yhtiöllä on yli 15 000 työntekijää yli 50 maassa, ja sen liikevaihto vuonna 2020 oli noin 3,9 miljardia euroa. Yhtiön osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. mogroup.com, twitter.com/metsooutotec


Muuta luettavaa muualta:

Yleiset haittaohjelmat ja haavoittuvuudet Suomessa ja maailmalla

Tutkijat raportoivat, että kehittynyt, itsestään leviävä ja modulaarinen troijalainen Emotet on edelleen maailman yleisin haittaohjelma. Suomen yleisin kyberkiusa oli Netwalker, joka tunnetaan myös nimellä Mailto.

Kahvia vai teetä?

Kumpaa sinä juot – kahvia vai teetä? Vai puuttuuko sinulta molemmat arjestasi? Ja vielä, jos olet kahvinjuoja, niin teetkö itse kahvin alusta loppuun pidemmän kaavan kautta, vai käytätkö suomalaisille tutuinta kahvinvalmistustapaa eli suodatinkahvia, vai oletko peräti pikakahvin ystävä? Pikakahvi on kahvi, joka on ollut markkinoilla muutaman vuosikymmenen, ja nykyiset kahvikapselit ovat yksi sen ilmentymä. Kapselikahvit ovat myös markkinoille tullessaan tuoneet tarjolle entistä enemmän kahvilaatuja, ja samalla kahvimakuja yhdistelemällä kahviin mm. suklaata ja erilaisia aromeja.

Huawei Watch 3 Pro -älykellossa paljon ominaisuuksia

Huawei Watch 3 Pro -älykellolla voit käydä puheluita eSIM-teknologian avulla, ilman että tarvitsisit puhelintasi. Se käyttää puhelinliittymäsi numeroa, ja siinä on myös useita muita ominaisuuksia, kuten 100 urheilutilaa sisä- ja ulkotiloihin, monipuolinen terveysseuranta Huawei Health -sovelluksella, sekä langaton lataus. Huawei älykello sopii naisille, miehillä ja nuorison käyttöön.