Käytä joululahjarahat järkevästi | Sijoita osakkeisiin!

osakesijoitus sijoita osakkeisiin

Sijoita osakkeisiin tai käytä joululahjarahat muuten järkevästi!Joulu on tuloillaan ja usein se tarkoittaa myös sitä, että lahjoja kerääntyy sukulaisilta, tuttavilta ja työpaikalta yllin kyllin. Osassa työpaikkoja se tarkoittaa myös sitä, että työnantaja maksaa bonuksen, jonka saa käteen rahana. Toisinaan sukulaiset myös lahjoittavat rahaa tai sitä saa tienattua vaikkapa tekemällä pieniä jouluun liittyviä lisätöitä.

Tälläisessa tilanteessa oleva ihminen on onnekas ja rahojen järkevään sijoittamiseen kannattaakin perehtyä jo etukäteen! Lue siis tämä postaus ja nappaa vinkit siihen, kuinka sijoittaa joulun aikaan saadut tai tienatut rahat järkevällä tavalla, joka hyödyttää pidemmällä aikavälillä!

Sijoita itseesi!

Epätavallinen, mutta hyvin looginen paikka sijoittaa ylimääräiset rahat on sijoittaasi sinuun itseesi! Itsensä kouluttaminen kannattaa aina, sillä ainoastaan kouluttautumalla voit hankkia sellaisia tietoja, jotka auttavat sinua esimerkiksi saavuttamaan taloudellisen riippumattomuuden tai vaikkapa mahdollistamaan sellaisen työn, jota voit tehdä mistä vain ja milloin vain.

Kouluttautuminen, joka toki saattaa olla Suomessa ilmaista vaatii aina resursseja, sillä opiskelu on pois tuottavalta työltä, joka tuo rahaa. Opiskelun aikana tulee elää ja lisäksi olisi hyvä pystyä mahdollistamaan terveellinen ravinto ja muutenkin elämäntavat, jotka eivät kuluta liikaa. Itseesi sijoittaminen voikin tarkoittaa vaikkapa sitä, että käytät rahat elämiseen ja sen ansiosta voit paremmin.

Voit myös hankkia kehittävää kirjallisuutta, osallistua jollekin kurssille tai hankkia vaikkapa kuntosalin jäsenyyden. Vaihtoehtoja on paljon ja ne ovat kaikki yhtä hyviä ja kannattavia tulevaisuuden kannalta.

Kasvata rahasummaa | Sijoita osakkeisiin

Suomalaisten suosikkisijoituskohteet ovat vuodesta toiseen melko samanlaisia. Ehkäpä uutena kategoriana on viimeisten kymmenen vuoden aikana tullut kryptovaluuttasijoittaminen, mutta muuten suomalaiset salkut koostuvat vaihtelevasti rahastoista, osakkeista ja esimerkiksi asunnoista.

Mikäli sinulla on ylimääräistä rahaa, kuten vaikkapa joululahjarahat, voit sijoittaa ne, sillä ainoastaan sijoittamisen kautta ne kestävät inflaatiota. Mikäli jätät rahat laatikon pohjalle tai tilille makaamaan, syö inflaatio ne hitaasti, mutta varmasti, sillä se vähentää rahan arvoa. Sijoittamalla niin, että saat tuoton, joka ylittää inflaation, voit suojata rahasi, mutta myös kasvattaa rahasummaa muuten. Näin hyödyt tienaamistasi tai saamistasi rahoista myös pitkällä aikavälillä.

Sijoita osakkeisiin, hanki rahastoja tai mikäli rahaa on oikein kunnolla, osta asunto tai jokin muu isompi sijoituskohde. Sijoittaminen kannattaa aina ja sen voi aloittaa pienelläkin pääomalla. Mitä suurempi pääoma on, sitä isompi on rahallinen voitto, mutta pienelläkin pääomalla saat saman koron, joka kasvattaa pääomaa vuosi vuodelta.

Muista kuitenkin se, että sijoittamiseen liittyy aina riskiä, joten valitse kohde hyvin ja huolella, jotta et tee hätiköityjä sijoituspäätöksiä. Muista myös ajoitus ja asuntojen kohdalla sijainti, sijainti, sijainti.


Käytä rahat tulevaisuuden tarpeiksi

Sähkön hinta nousee ja mikäli asut vaikkapa sähkölämmitteisessä omakotitalossa tai rivitalossa, on elämässä todennäköisesti tiukka hetki meneillään. Voitkin käyttää ylimääräisen rahan myös tulevaisuuden tarpeiksi ja esimerkiksi sijoittaa sen lämmitysmuodon muuttamiseen.

Suomi on kylmä maa ja talvia tulee aina. Tietynlainen omavaraisuus, kuten vaikkapa oma metsä tai lämmitysmuodon kohdalla maalämpö tai tuulivoima omalta pihalta auttavatkin kestämään tulevan mahdollisen sähkökriisin.

Useat suomalaiset porauttavat tällä hetkellä esimerkiksi maalämpöä varten tarvittavia aukkoja pihansa peruskallioon. Jonot ovat pitkät ja tälle talvelle maalämpöä tuskin enää saa. Voit kuitenkin myös ajatella tulevaa kesää, sillä nyt on oikea aika tilata ilmastointilaite mikäli koet, että edelliskesien tukalan kuuma aika tuskin katoaa minnekkään. Käytä siis ylimääräinen raha tulevien kesien ja talvien helpottamiseen!