Tökkiikö netti lainaa hakiessa? – Testaa netin nopeus verkossa

Markkinointi

Internetyhteyden nopeus on olennainen tekijä verkossa toimimisen sujuvuudessa. Se vaikuttaa latausnopeuksiin, suoratoistoon, verkkopelaamiseen ja muihin online-aktiviteetteihin. Siksi on tärkeää tietää, kuinka nopean nettiyhteyden sinulla on ja miten voit testata sen nopeutta ( nopeustesti ).

Tässä artikkelissa kerromme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää netin nopeuden testaamisesta:

Mitä netin nopeuden testaaminen on?

Netin nopeuden testaaminen on prosessi, jossa mitataan internet-yhteytesi lataus- ja lähetysnopeuksia. Latausnopeus viittaa siihen, kuinka nopeasti voit ladata tietoja internetistä omalle laitteellesi, kun taas lähetysnopeus viittaa siihen, kuinka nopeasti voit lähettää tietoja internetiin.

Miksi netin nopeuden testaaminen on tärkeää?

Netin nopeuden testaaminen on tärkeää useista syistä:

 • Varmistaaksesi, että saat internet-yhteydeltäsi kaiken irti. Jos internet-yhteytesi on hidas, se voi vaikuttaa negatiivisesti online-aktiviteetteihisi, kuten lataamiseen, suoratoistoon ja verkkopelaamiseen.
 • Varmistaaksesi, että maksat internet-yhteydestäsi oikean hinnan. Jos maksat nopeasta internetyhteydestä, mutta et saa sitä nopeutta, jota olet tilannut, sinun kannattaa testata nettisi nopeus ja ottaa yhteyttä internet-palveluntarjoajaasi.
 • Vianmäärityksen tekemiseen internet-yhteysongelmissa. Jos sinulla on ongelmia internet-yhteytesi kanssa, netin nopeuden testaaminen voi auttaa sinua tunnistamaan ongelman syyn.

Kuinka netin nopeuden testaaminen tehdään?

Netin nopeuden testaaminen on helppoa. Voit tehdä sen verkossa useiden eri nettisivustojen ja sovellusten avulla. Suosittuja nettisivustoja nopeuden testaamiseen ovat:

 • [Telia – Netin nopeustesti]
 • [DNA – Nopeustesti]

Nämä nettisivustot ovat helppokäyttöisiä ja tarjoavat sinulle nopeasti tulokset lataus- ja lähetysnopeuksistasi.

Mitä tehdä, jos netin nopeus on hidas?

Jos netin nopeutesi on hidas, voit tehdä useita asioita:

 • Käynnistä reititin ja modeemi uudelleen. Tämä voi usein ratkaista tilapäiset ongelmat, jotka hidastavat internet-yhteyttäsi.
 • Yhdistä laitteeseesi verkkoon kaapelilla. Langallinen yhteys on usein nopeampi kuin langaton yhteys.
 • Sulje muut internet-yhteyttä käyttävät sovellukset ja laitteet. Tämä voi vapauttaa kaistanleveyttä ja parantaa internet-yhteytesi nopeutta.
 • Ota yhteyttä internet-palveluntarjoajaasi. Jos olet kokeillut kaikkia edellä mainittuja vinkkejä ja internet-yhteytesi on edelleen hidas, sinun kannattaa ottaa yhteyttä internet-palveluntarjoajaasi ja kysyä, voivatko he tehdä asialle jotain.

Muita huomioitavia asioita

Netin nopeuden testaaminen on vain yksi tapa arvioida internet-yhteytesi suorituskykyä. Muita huomioitavia asioita ovat:

 • Viive (latenssi): Viive viittaa siihen, kuinka kauan kestää, että tiedot siirtyvät yhdestä paikasta toiseen. Matala viive on tärkeä verkkopelaamiseen ja muihin reaaliaikaisiin aktiviteetteihin.
 • Jitter: Jitter viittaa viiveen vaihteluun. Korkea jitter voi aiheuttaa ongelmia suoratoistossa ja verkkopuheluissa.
 • Kaistanleveys: Kaistanleveys viittaa siihen, kuinka paljon tietoa voidaan siirtää tietyn ajan kuluessa. Suuri kaistanleveys on tärkeää, jos lataat suuria tiedostoja tai suoratoistat HD-videoita.