Goodyear korostaa yritysvastuuseen sitoutumista vuoden 2020 katsauksessaan

Goodyear Tire & Rubber Company julkaisi tänään vuosikatsauksensa suoriutumisestaan yritysvastuun saralla. Meneillään olevan koronapandemian aiheuttamista haasteista huolimatta katsauksen yhteenveto yhtiön toiminnasta vuonna 2020 osoittaa yhtiön olevan sitoutunut eettisiin ja kestäviin toimintatapoihin, materiaaleihin ja ohjelmiin.

”Vuonna 2020 Goodyearin työntekijät olivat joustavampia ja sinnikkäämpiä kuin koskaan aiemmin. He vastasivat välittömiin liiketoiminnallisiin tarpeisiin ja palvelivat asiakkaitamme, pelastustyöntekijöitä ja kriittisten alojen työntekijöitä ”, sanoo hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja ja pääjohtaja Richard J. Kramer. ”Toimiemme ohjenuorana on edelleen Goodyear Better Future, yhtiömme yritysvastuun puiteohjelma, joka yhdistää meitä sitoutumisessamme turvallisuuteen, laatuun, rehellisyyteen ja vastuullisuuteen.”

Goodyearin vuoden 2020 katsaus rakentuu Betteri Future -puiteohjelman peruspilarien ympärille, jotka ovat kestävä hankinta, vastuullinen toiminta, kehittynyt liikkuminen ja innostava kulttuuri. Katsauksen kohokohtia:

Kestävä hankinta: Vuonna 2020 Goodyear toi markkinoille neljännen kuluttajarengasmallistonsa, jossa maaöljypohjaiset öljyt on korvattu soijaöljyllä. Soijaöljy on biopohjainen, uusiutuva resurssi, joka auttaa pitämään renkaan kumiseoksen notkeana alhaisissa lämpötiloissa, mikä auttaa säilyttämään pidon ja parantamaan sitä kuivalla, märällä ja talvikelillä.

Vastuullinen toiminta: Goodyear jatkoi vuonna 2020 työtään ympäristövaikutustensa vähentämiseksi. Yhtiö saavutti 20 % vähennyksen kasvihuonekaasupäästöissä, 19 % vähennyksen energiankulutuksessa ja 55 % vähennyksen vedenkulutuksessa vuoden 2010 vertailutasosta.

Kehittynyt liikkuminen: Goodyear jatkoi vuonna 2020 polttoainetehokkuuteen panostamistaan ja saavutti 31 % parannuksen vierintävastuksessa ja 8,2 % vähennyksen renkaan painosta maailmanlaajuisessa kuluttajarengasvalikoimassaan vuoden 2005 vertailutasosta. Lisäksi Goodyear esitteli rohkeita teknologiatavoitteita, muun muassa sen, että kaikki Goodyearin renkaat ovat vuoteen 2027 mennessä älyrenkaita, joissa käytetään data- ja anturiteknologiaa, ja että yhtiö kehittää vuoteen 2030 mennessä renkaan, joka on huoltovapaa ja valmistetaan 100-prosenttisesti kestävistä materiaaleista.

Innostava kulttuuri: Vuonna 2020 jäsenmäärä kasvoi edelleen Goodyearin työntekijäryhmissä (Employee Resources Groups). Nyt seitsemässä työntekijäryhmässä on yli 3 000 jäsentä maailmalaajuisesti ja 32 paikallisosastoa ympäri maailman. Pandemiasta huolimatta työntekijäryhmät ovat kahden viime vuoden aikana järjestäneet yli 200 ammatillisen kehittämisen ja verkostoitumistapahtumaa.

Goodyearin vuoden 2020 katsaus laadittiin GRI-standardin raportointiohjeiston mukaisesti pääindikaattoreita käyttäen. Tämän vuoden katsaus on saatavilla tämän linkin kautta:

https://corporate.goodyear.com/documents/responsibility/2020-corporate-responsibility-report.pdf