Osakesijoittamisen TOP10 muistettavaa asiaa

osakesijoitus sijoitusstrategia

Tässä on kymmenen muistettavaa asiaa osakesijoittamisessa:

 1. Tutki yritystä: Ennen kuin sijoitat yritykseen, on tärkeää tehdä perusteellinen tutkimus sen taloudellisesta tilanteesta, kilpailueduista, johtajista, tuotteista/palveluista, tulevaisuudennäkymistä jne.
 2. Diversifioi sijoituksesi: Älä laita kaikkia munia yhteen koriin, vaan hajauta sijoituksesi eri yrityksiin, toimialoihin ja maantieteellisiin alueisiin.
 3. Pidä tavoitteet mielessä: Aseta sijoitustavoitteet ja pidä ne mielessäsi, kun teet päätöksiä sijoitusten suhteen.
 4. Ota huomioon riskit: Kaikki sijoitukset sisältävät riskejä, joten ole tietoinen riskeistä ja hallitse niitä hajauttamalla sijoituksesi.
 5. Seuraa talousuutisia: Seuraa talousuutisia, jotta tiedät, mitkä tekijät voivat vaikuttaa osakkeiden hintoihin.
 6. Vältä tunteisiin perustuvia päätöksiä: Älä tee sijoituspäätöksiä tunteiden perusteella, vaan pidä järki mukana.
 7. Pidä kustannukset alhaisina: Vältä liiallisia kaupankäyntikustannuksia ja muita maksuja, jotka voivat syödä sijoitustesi tuottoa.
 8. Sijoita pitkäjänteisesti: Sijoittaminen on pitkäjänteistä toimintaa, joten älä keskity liikaa lyhytaikaisiin muutoksiin markkinoilla.
 9. Älä yritä ajoittaa markkinoita: On erittäin vaikeaa ajoittaa markkinoiden nousuja ja laskuja, joten älä yritä ajoittaa markkinoita.
 10. Ole kärsivällinen: Sijoitusten tekeminen voi kestää aikaa ja vaatii kärsivällisyyttä ja itsekuria. Kaikki tapahtuu nykyään nopeammin kuin ennen – on sitten kyse ostamisesta tai myymisestä, tai siitä tiedon hakemisesta ja suoratoistolla ohjelmien katselemisesta. Tässä kaikessa iso tekijä on laajakaistat ja valokuitu – millainen vaihtoehto sinulla on käytössäsi, ja oletko tyytyväinen sen nopeuteen ja toimintavarmuuteen?

Nämä asiat ovat tärkeitä muistaa, kun sijoitat osakkeisiin. Osakesijoittaminen voi olla riskialtista, mutta tehokas strategia pitkän aikavälin tuottojen saamiseksi.

Tulevaisuuden Suomi

Suomi on Euroopan unionin (EU) jäsenmaa, joka liittyi EU:hun vuonna 1995, mutta millainen on Eurooppalainen Suomi ja Suomi Euroopassa? Millainen tulee maamme olemaan EU:n jäsenenä, ja mitä on tehtävissä – seuraavat Eurovaalit ovat jo tulossa ensi vuonna.

Suomen talous on kilpailukykyinen ja monilla mittareilla mitattuna hyvinvointi on korkea verrattuna muihin EU-maihin. Seuraavassa joitakin esimerkkejä:

 1. Talouskasvu: Suomen talouskasvu on ollut hitaampaa kuin muissa EU-maissa viime vuosina, mutta maan bruttokansantuote (BKT) henkeä kohti on silti korkea.
 2. Työllisyys: Suomen työttömyysaste on ollut korkeampi kuin monissa muissa EU-maissa, mutta se on laskenut viime vuosina ja on nyt lähellä EU:n keskiarvoa.
 3. Kauppa: Suomi on riippuvainen kaupasta muiden EU-maiden kanssa, sillä noin puolet Suomen viennistä menee muihin EU-maihin.
 4. Kilpailukyky: Suomi on sijoittunut korkealle useissa kansainvälisissä kilpailukykyvertailuissa.
 5. Julkinen talous: Suomen julkinen talous on ollut alijäämäinen viime vuosina, mutta maan velkaantuminen ei ole ollut yhtä korkeaa kuin monissa muissa EU-maissa.
 6. Yrittäjyys: Suomi on yksi maailman parhaista maista yrittäjyyden suhteen ja sen start-up-ekosysteemi on kehittynyt nopeasti.
 7. Koulutus: Suomi on tunnettu koulutuksen korkeasta tasosta ja sen koulutusjärjestelmä on saanut kansainvälistä tunnustusta.

On kuitenkin tärkeää huomata, että jokaisella EU-maalla on omat vahvuutensa ja haasteensa, ja niiden vertaileminen voi olla haastavaa johtuen erilaisista mittareista ja kriteereistä. Suomen talous on kuitenkin useimmiten sijoittunut hyvin muiden EU-maiden joukossa ja se on kilpailukykyinen ja vakaa talous.