Hajonnut auton tuulilasi – näin korjaat tai vaihdat sen

Auton tuulilasi

Auton tuulilasi on yksi tärkeimmistä ajoturvallisuuden elementeistä. Se suojaa kuljettajaa ja matkustajia tuulelta, sateelta, lumelta ja muilta ulkoisilta tekijöiltä. Tuulilasi voi kuitenkin vaurioitua esimerkiksi kiveniskemän tai törmäyksen seurauksena.

Kiveniskemä on tuulilasin yleisin vaurio. Se voi aiheuttaa pieniä halkeamia tai naarmuja, jotka eivät välttämättä vaadi lasin vaihtoa. Kiveniskemän korjaus onnistuu usein nopeasti ja edullisesti.

Kiveniskemän korjauksessa vaurioituneeseen kohtaan ruiskutetaan hartsia, joka täyttää halkeaman. Hartsi on läpinäkyvää, joten se ei vaikuta näkyvyyteen. Korjaus kestää yleensä noin tunnin, ja sen jälkeen auto voidaan ajaa normaalisti.

Kiveniskemän korjaus on kannattavaa, sillä se on usein edullisempaa kuin lasin vaihto. Korjaus myös suojaa tuulilasia vaurioilta, sillä se vahvistaa lasin pintaa.

Kiveniskemän korjaukseen erikoistuneita yrityksiä löytyy useita. Yksi esimerkki on TipTopAuto.fi, joka tarjoaa nopeaa ja luotettavaa palvelua ympäri Suomea.

Tuulilasin vaihto

Jos tuulilasi on haljennut tai halkeillut merkittävästi, se on vaihdettava. Halkeama voi kasvaa ajan myötä, jolloin näkyvyys heikkenee ja vaarallinen tilanne voi syntyä.

Tuulilasin vaihto onnistuu useimmiten päivässä. Lasivaihto kannattaa tehdä mahdollisimman pian, jotta vaurio ei pääse pahenemaan.

Tuulilasin vaihtoon erikoistuneita yrityksiä löytyy useita. Yksi esimerkki on TipTopAuto.fi, joka tarjoaa nopeaa ja luotettavaa palvelua ympäri Suomea.

Tuulilasin vaihtokustannukset vaihtelevat lasin koosta ja merkistä riippuen. Tyypillisesti vaihto maksaa noin 500-1000 euroa.

Tuulilasin vaihto korvataan yleensä vakuutusyhtiön toimesta, jos vahingon syynä on esimerkiksi liikenneonnettomuus.

Tuulilasin huolto

Tuulilasin kuntoa kannattaa tarkistaa säännöllisesti. Jos lasissa on halkeamia tai naarmuja, ne on syytä korjata tai vaihtaa mahdollisimman pian.

Tuulilasin kuntoa voi parantaa myös huolehtimalla siitä, että lasin pinta pysyy puhtaana ja kiillotettuna. Lasin pinnan voi puhdistaa esimerkiksi autonpesuaineella ja pehmeällä mikrokuituliinalla.

Tuulilasin puhdistuksessa on tärkeää välttää voimakkaita kemikaaleja tai harjaimia, jotka voivat vahingoittaa lasin pintaa.

Tuulilasin turvallisuus

Tuulilasi on tärkeä osa ajoturvallisuutta. Se suojaa kuljettajaa ja matkustajia tuulelta, sateelta, lumelta ja muilta ulkoisilta tekijöiltä. Tuulilasi voi kuitenkin vaurioitua esimerkiksi kiveniskemän tai törmäyksen seurauksena.

Hajonnut tuulilasi voi heikentää ajoturvallisuutta monin tavoin. Se voi esimerkiksi:

  • Vaikeuttaa näkyvyyttä, mikä voi lisätä onnettomuusriskiä.
  • Heikentää tuulilasin törmäysvastuuskykyä, mikä voi lisätä loukkaantumisen riskiä.
  • Lisääntää melutasoa autossa, mikä voi väsyttää kuljettajaa.

On tärkeää, että hajonnut tuulilasi korjataan tai vaihdetaan mahdollisimman pian. Näin varmistat, että auto on turvallinen ajaa.