Orkla sitoutuu EU:n vastuullisen ruoantuotannon ja kulutuksen tavoitteisiin

Orkla on yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka sitoutuu EU:n elintarvikealan vastuullisuustavoitteisiin.

Juuri julkaistuilla “EU Code of Conduct on Responsible Food Business and Marketing Practices” Euroopan Unioni haluaa asettaa selkeät tavoitteet siihen, miten elintarvikeala voi edesauttaa kestävää kehitystä. Eurooppalaisia elintarvikealan yrityksiä kannustetaan tukemaan aloitetta ja sitoutumaan asetettuihin tavoitteisiin.

Orkla on yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka allekirjoitti EU Code of Conduct -tavoitteet virallisena julkaisupäivänä 5. heinäkuuta 2021.

”Haluamme ottaa johtavan roolin vastuullisuuden edistämisessä ja tulemme tekemään kaikkemme tukeaksemme elintarvikealan vastuullisuuskehitystä. Olemme jo asettaneet itsellemme kunnianhimoiset tavoitteet, ja EU Code of Conductiin sitoutuminen vahvistaa työtämme entisestään”, sanoo Orklan konsernijohtaja Jaan Ivar Semlitsch.

EU Code of Conduct koostuu kahdeksasta päätavoitteesta: terveellisen, tasapainoisen ja vastuullisen ruokavalion edistäminen, ruokahävikin vähentäminen ja estäminen, ilmastoneutraali ruokaketju vuoteen 2050 mennessä, kiertotalouteen perustuva materiaalitehokkuus, vastuullinen ja kestävä taloudellinen kasvu ja työllistäminen, vastuullinen arvontuotanto kautta elintarvikeketjun, vastuulliset raaka-ainehankinnat sekä ihmisoikeuksien huomioiminen liiketoiminnassa.

”Orkla on asettanut jokaiselle tavoitteelle omat sitoumuksensa ja vahvistaa näillä omia, vuodelle 2025 jo asetettuja tavoitteitamme”, Semlitsch jatkaa.

Orkla on johtava päivittäistavara-, suurkeittiö- ja leipomotuotteiden toimittaja Pohjoismaissa, Baltiassa, Keski-Euroopassa ja Intiassa. Yritys on listattu Oslon pörssissa ja pääkonttori sijaitsee Oslossa. Vuonna 2020 konsernin liikevaihto oli 47,1 Norjan kruunua ja se työllisti noin 21 000 henkilöä. Suomessa toimimme neljän yrityksen voimin ja edustamme yhdessä yli 70 rakastettua tuotemerkkiä arjen ja juhlan jokaiseen hetkeen. Toimimme seitsemällä eri paikkakunnalla ja työllistämme yhdessä yli 700 ammattilaista.


Muuta luettavaa muualta:

Huawei Watch 3 Pro -älykellossa paljon ominaisuuksia

Huawei Watch 3 Pro -älykellolla voit käydä puheluita eSIM-teknologian avulla, ilman että tarvitsisit puhelintasi. Se käyttää puhelinliittymäsi numeroa, ja siinä on myös useita muita ominaisuuksia, kuten 100 urheilutilaa sisä- ja ulkotiloihin, monipuolinen terveysseuranta Huawei Health -sovelluksella, sekä langaton lataus.

Uusi auto pankkilainalla

Oletko miettinyt jo seuraavan autosi ostamista? Olet todennäköisesti ostanut edellisen autoliikkeen rahoituksella, mutta entä jos seuraavan ottaisitkin OP autolaina tai jonkun muun pankin pankkilainalla? Auto on kuitenkin yksi niitä elämän isoimpia investointeja, joten miksei senkin ottamista harkitsisi aina kilpailuttamiseen saakka?

Suomi sodassa

Toisesta maailmansodasta on vierähtänyt kymmeniä vuosia, ja sodan aiheuttavat haavat ovat jo suureksi osaksi unohtuneet- samalla myös sotaveteraanit ovat poistuneet suureksi osaksi keskuudestamme. Tästä huolimatta sotahistoria.fi sivusto ylläpitää tarinoita ja historianlehtiä siitä, kun jatkosota alkoi, oli Lapin sota ja yleensäkin ajasta kun Suomi oli sodassa. Tarkoituksena ei ole piirtää mitään kaunistelevaa muistoa, vaan kertoa asioista siten kun ne olivat, kymmeniä vuosia sitten, maamme sotiessa ylivoimaista vihollista vastaan.

Junat Kartalla

Junat kartalla -sovelluksella näet missä junat kulkevat realiajassa.