Scanian ensimmäinen täyssähkölinja-autojen toimitus Lahteen

Scanian ensimmäiset täyssähköiset Scania Citywide BEV linja-autot toimitetaan ensi keväänä Reissu Ruoti Oy:lle Lahteen. Lahtelaiset pääsevät ensimmäisinä suomalaisina Scanian uuden sähkölinja-auton kyytiin. Scania Citywide BEV edustaa samalla uutta mallisarjaa: uusinta suunnittelua ja viimeisintä turvatekniikkaa.

Melkoinen joukko lahtelaisia on päässyt perille Reissu Ruotin linja-autoissa, sillä yrityksen ensimmäinen bussi kulki jo vuonna 1957 Renkomäki-Lahti-linjalla. Ruotin perheyritys ajoi reittiä yli puoli vuosisataa, kunnes kaupunki muutti organisaatiotaan. Vajaa kymmenen vuotta sitten LSL:n (Lahden Seudun Liikenne) aloitti toimintansa.
Nyt Reissu Ruoti on palaamassa linjalleen ja tekeekin sen varsin näyttävästi. Lahtelaiset pääsevät ensimmäisinä suomalaisina Scanian uuden sähkölinja-auton kyytiin. Scania Citywide BEV edustaa samalla uutta mallisarjaa: uusinta suunnittelua ja viimeisintä turvatekniikkaa.
Sähkökäyttöisyys oli olennainen syy tarjouskilpailun voittoon.
”Pisteytysjärjestelmä suosi sähkökäyttöisiä linja-autoja, joista sai kustakin kymmenen pistettä. Biodieselillä kulkevista sai kuusi pistettä. Se on merkittävä ero”, Reissu Ruoti Oy:n toimitusjohtaja Juho Ruoti arvioi.

KYMMENEN AKUN VOIMIN

Ruoti näki Citywide BEV:in ensimmäistä kertaa kansainvälisillä linja-automessuilla Brysselissä kaksi vuotta sitten. Nyt sen sarjatuotanto on käynnistynyt.
”Se oli onnistuneen näköinen malli, positiivista silmänruokaa. Ympäristöystävällisyyden lisäksi meille on tärkeää, että auto pystyy täyttämään linjaverkoston vaatimukset.”
Sen suhteen Lahdessa riittää haasteita. Kaupunki on levittäytynyt laajalle ja sähkölinja-autolla on kuljettava melko pitkiä reittejä.
”Scania pystyi tulemaan vastaan ja saimme kilometrisuoritteet mahdollisimman isoiksi mahdollisimman vähin lautauksin. Se onnistui kasvattamalla akkukapasiteettia ja suunnittelemalla autojen kierrot uudelleen.”
Akkuja tulee autoon kymmenen kappaletta. Autot ovat 13-metrisiä, 39-paikkaisia matalalattiabusseja.

UUSI AUTO HOUKUTTELEE MATKUSTAJIA

Myös Scania Suomelle ensimmäisen Citywide BEV -linja-auton saaminen maahan on iso juttu.
”Se on iso harppaus eteenpäin. Nykyaikainen tuote houkuttelee matkustajia joukkoliikenteen pariin. Suunnittelussa on erityisesti panostettu matkustajien ja kuljettajan viihtyvyyteen. Koska sähköauton suunnittelu alkoi aivan alusta, mukaan saatiin haluttuja ominaisuuksia”, Scania Suomen linja-autopuolen myyntipäällikkö Mikko Riihimäki kertoo.
Sähköautoissa huolto on helpompaa, kun esimerkiksi iso osa suodattimien vaihdoista jää pois. Uusi käyttövoima kuitenkin merkitsee Scanian Lahden huollolle henkilökunnan kouluttamista.
”Teimme Scanian kanssa täyden huoltosopimuksen. Ensimmäisen vuoden huoltokierrot on jo suunniteltu, vaikka ajoneuvot tulevat liikenteeseen vasta 1.7.2022”, Ruoti kertoo.


Muuta luettavaa:

Tuloja vuokra-asunnosta

Oletko miettinyt, mitä voisit ansaita investoimalla omiin vuokra-asuntoihin, tai oletko miettinyt miten vuokratuoton laskeminen tehdään? Nykyaikana vaihtoehtoja omien lisätulojen saamiselle on monia, osa niistä selkeästi isompi riskisiä, ja toiset varmempia – riskibisnes ja riskienhallinta ovat käsitteinä entistä tärkeämpiä. Tulevaisuuden tulojen rakentaminen voi olla useamman vuoden projekti, jota ei saada aikaiseksi päivässä tai viikossa.

Ansaitse rahaa kotona

Oletko miettinyt erilaisia tapoja rahan ansaintaan kotona, vaihtoehtoja nimittäin on vaikka, kuinka paljon. Ansaitse rahaa kotona, vaikka tekemällä lisätöitä, tai kehittämällä jonkinlaista liiketoimintaa, jonka voit tehdä kotioloissa. Nykyaikaiset digitaaliset alusta ovat lisänneet huomattavasti erilaisten mahdollisuuksien määrää.